ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΓΑΛΑΞΙΔΙ: ΠΙΚΙΛΙΑ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ

Το Γαλαξίδι είναι μια πανέμορφη γραφική κωμόπολη με μεγάλη παράδοση στον τομέα της ναυτιλίας .Είναι χτισμένο σε μικρές χερσονήσους και βρέχετε σχεδόν από παντού με θάλασσα . Οι ακτές του είναι βραχώδεις και αλλού ομαλές και σχηματίζουν ήρεμους ορμίσκους . Έχει δυο φυσικά λιμάνια την Αγορά και την Χηρολακα που χωρίζονται από τον κάβο .

Στο κεντρικό λιμάνι υπάρχει ένας μόλος όπου μπορούμε να ψαρέψουμε με διάφορες τεχνικές ψαρέματος και για όσους δεν αρέσει η πολυκοσμία η το ψάρεμα του λιμανιού μπορεί να ψαρέψει ακριβώς απέναντι πάνω σε στρωτά βράχια η σε μικρές παράλιες .

Το λιμάνι κρατάει λαβρακοπουλα μελανούρια σπάρους τσιπούρες κεφαλους και οι πιο κατάλληλες τεχνικές για να τα ψαρέψουμε είναι το εγγλέζικο το απίκο τα πολυάγκιστρα και το spinning. Τα νερά έχουν βάθος από 3 μέχρι και 9 μέτρα και τα δολώματα που ψαρεύουν είναι ψωμί και σαρδέλα για τα πολυάγκιστρα , μπικατινι για το εγγλέζικο , ζυμάρι και φιλέτο σαρδέλας στο απίκο , και ομοιώματα σαρδέλας γαύρου και αθερινας για το spinning .Οι καλύτερες ώρες ψαρέματος είναι οι πρωινές και ιδιαίτερα στο ξημέρωμα.

Απέναντι από το λιμάνι μπορούμε να ψαρέψουμε με καλάμια casting πάνω στα βράχια και στις μικρές παραλίες . Από ψάρια έχει τσιπούρες σαργούς λαβράκια και πολλά αφρόψαρα που το πρωί κάνουν βόλτες μέσα στον κόλπο.

Από δολώματα ψαρεύουν το Φαραώ τα μονοδολια και το αμερικάνικο. Ο βυθός αποτελείται από άμμο με μικρό φύκι και τα νερά δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά. Σε απόσταση 100 μέτρων από τα βράχια δεν ξεπερνάει τα 3 μέτρα βάθος .

Οι καλύτερες ώρες ψαρέματος είναι η βραδινές και η πρωινές και ο πιο ευνοϊκός καιρός είναι ο βορειοανατολικός .

Πως θα πάτε : οδικός από εθνική οδό Αθηνών Λαμίας βγαίνετε στην έξοδο για Λιβαδειά και από εκεί έχει δυο δρόμους που μπορείτε να πάτε , από Δεσφινα και από Αράχοβα . Απέχει 220 χιλιόμετρα από την Αθηνά 35 χλμ από τους Δελφούς 17 χλμ από την Ιτέα και 65 χλμ από την Ναύπακτο .

Που θα μείνετε: ενοικιαζόμενα δωμάτια 22650-42292 22650-41466

Ξενοδοχεία:22650-41179 22650-41342

Χρήσιμα τηλέφωνα : αγροτικό ιατρείο 22650-41312

φαρμακείο 22650-41122

λιμεναρχείο 22650-41390