Αυτό τον μήνα θα αναφερθώ σε έναν πάρα πολύ καλό ψαρότοπο της Αττικής που εδώ και πολλά χρόνια μας χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις και πολύ καλές ψαριές . Η παραλία των καλυβιών για τους Αθηναίους ψαράδες (και όχι μόνο) παραμένει Νο 1 στης ψαρεύτηκες τους εξορμήσεις και πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι είναι ο καλύτερος ψαρότοπος της νοτιοανατολικής Αττικής .

 

Που βρίσκεται: Το μέρος βρίσκετε ανάμεσα από την Σαρωνιδα και το Λαγονησι και απέχει 45 χιλ από την Αττική .

Πως θα πάτε: μπορείτε να πάτε από την λεωφόρο Λαυρίου και στο ύψος των καλυβιών θα μπείτε μέσα στο χωριό . στη συνεχεία έχει ταμπέλες για να σας βγάλει στην παραλιακή ακριβός πάνω από την παραλία.

Ψαρότοπος :παραλία καλυβιών

Εξοπλισμός :καλάμια με μηχανισμούς

Τεχνική : casting – long casting

Δολώματα : Φαραώ – μονοδολια – μανές – αμερικανικό

Ώρες ψαρέματος : 19:00-23:00 , 02:00- 08:00 , 12:00-15:00

Βυθός : μικτός (πλάκες , βράχια , άμμο.)

Κατάλληλος καιρός : Νότιας , Βοριάς

Ψάρια : Συκιους , σαργούς ,καμπαναδες , τσιπούρες , μουρμούρες .

Η παραλία είναι πολύ μεγάλη και μπορείτε να ρίξετε όσα καλαμιά θέλετε , αλλά οπός σε όλους τους ψαρότοπους υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που οι αποδόσεις είναι καλύτερες έτσι και αυτός έχει δυο σημεία παρά πολύ καλά τα όποια θα αναλύσουμε για την συνεχεία .

Το ένα σημείο είναι ακριβός κάτω από το φανάρι της παραλιακής που είναι η διασταύρωση για τα καλύβια. , έχει δίπλα και πινακίδες .

Αφήνετε το αμάξι λίγο πιο πριν από το φανάρι και κατεβαίνετε με τα πόδια στην παραλία και στήνετε τον εξοπλισμό σας απάνω στης πλάκες ( βλέπε fοtο)

Το μέρος είναι βραχώδης και είναι αρκετά δύσκολο στο ψάρεμα του γιατί ο βυθός αποτελείτε από πλάκες που κάνουν μεγάλες σχισμές και όταν πιάνουμε ένα καλό θηραμα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μας βραχώση.

Η αρματωσιές μας πρέπει να είναι μοναγκιστρες με εξειδικευμένα βαρίδια για την αποφυγή σκαλωμάτων και με πάρα πολύ καλής ποιότητας παράμαλλα για να αντέχουνε τα γδαρσίματα στης πλάκες και από τα δαγκώματα των ψαριών .

Από ψαριά έχουμε βγάλει σαργούς και συκιούς της βραδινές ώρες ,της πρωινές και της μεσημεριανές ώρες εμφανίζονται τσιπούρες κορώνατες ΄΄τέρατα΄΄!

Τα δολώματα που πρέπει να προμηθευτείτε είναι κατά κύριο λόγο το Φαραώ για τους σαργούς και τους συκιούς και μονοδολια η μανακια η και καβούρια για της τσιπούρες . ο πιο ευνοϊκός καιρός είναι ο νότιας μέχρι 4 μποφόρ και ο βοριάς .

Το δεύτερο σημείο είναι στης ξυλιές ομπρέλες που βρίσκονται 800 μέτρα περίπου δεξιότερα . πιο εύκολο μέρος για ψάρεμα γιατί δεν έχει τόσα πολλά σκαλώματα , ο βυθός αποτελείτε από μικρές πλάκες με λίγα βραχάκια στην αρχή της παράλιας αλλά σε απόσταση 60 μέτρων από την ακτή έχει άμμο με πολύ κοντό πράσινο φύκι .

Σε αυτό το σημείο έχουμε βγάλει μεγάλες τσιπούρες , μουρμούρες , και μικρούς καμπαναδες .

Μπορείτε να φτιάξετε και διπλαγκιστες αρματωσιές (pater noster) εκτός από της κλασικές της μοναγκιστρες .έχει τύχη πολλές φορές να βγαίνουν και δυο θηράματα μαζί οπός για παράδειγμα στη photo με την μουρμούρα και το μπαρμπουνάκι .

Από δολώματα ψαρεύει πολύ καλά το μονοδολι η μανά το Φαραώ και το αμερικανικό. Η καλύτερες ώρες ψαρέματος είναι οι βραδινές και η μεσημεριανές για της τσιπούρες .

Αυτά είχα να σας αναφέρω τελειώσαμε και για αυτή την φορά . σας αφήνω για να ετοιμάσω τα εργαλεία μου για την επόμενη εξόρμηση ανακαλύπτοντας καινούριους ψαρότοπους και χαμένες πατρίδες …

  sifisfishing.gr