Η Πάχη βρίσκετε 50 χιλιόμετρα δυτικά της Αττικής, είναι ένας πευκόφυτος παραθαλάσσιος οικισμός με ένα αρκετά μεγάλο λιμάνι και παραλία που μπορούμε να ψαρέψουμε με πολλές τεχνικές ψαρέματος. Το λιμάνι είναι γνωστό μέρος στους ψαράδες της Αττικής και όχι μόνο, φημίζεται για τα λαβράκια, τους κέφαλους και τις τσιπούρες που κρατάει. Επίσης στην παραλία της Πάχης μπορούμε να ψαρέψουμε με την τεχνική του casting στοχεύοντας σε μουρμούρες ,τσιπούρες και λαβράκια. Όπως είπα και πριν τα μέρη αυτά είναι γνωστά και ψαρεύονται χειμώνα – καλοκαίρι από πολλούς φίλους ψαράδες. Για αυτό θα σας αναλύσω στην συνέχεια ένα μέρος που είναι λίγο έξω από την πάχη και δεν είναι τόσο γνωστό όπως τα προηγούμενα.

ΠΑΧΗ – ΑΤΤΙΚΗΣ - 1

Πως να το βρείτε. Ξεκινώντας από Αθηνά περνούμε την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου περνάμε τα διόδια της Ελευσίνας και στην συνέχεια έχει ταμπέλα για Πάχη προς τα δεξιά. Βγαίνουμε από την έξοδο και αντί να κατευθυνθούμε για Πάχη μπαίνουμε στην παλιά εθνική και πέρνουμε πορεία προς Κινέτα. Με το που περάσετε πάνω από τις γραμμές του τρένου στα 2 χιλιόμετρα θα δείτε ένα ξενοδοχείο που είναι το μοναδικό σημείο για να παρκάρετε. Ακριβώς από κάτω είναι η παραλία που σας προτείνω για να ψαρέψετε. Αφήνεται το αμάξι απάνω και για να κατεβείτε στην παραλία έχει μονοπάτι δίπλα από το ξενοδοχείο.Το μέρος είναι αρκετά μεγάλο και μπορείτε να ψαρέψετε με όσα καλάμια θέλετε.

Η πιο κατάλληλη τεχνική που μπορείτε να ψαρέψετε είναι το casting και το long casting. Από ψάρια κρατάει σαργούς, καμπανάδες, τσιπούρες, μουγκριά, χταπόδια, μέχρι και κοκκινόψαρα λόγω του μεγάλου βάθους.Ο βυθός είναι μικτός, αποτελείται από άμμο, τραγάνα, μικρές κροκάλες και φύκια. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά, στα εκατό μέτρα απόσταση από την παραλία φτάνουν και τα 15 μέτρα βάθος. Από δολώματα ψαρεύουν πολύ καλά το φαραώ ,το μονοδόλι, οι μάνες, το αμερικανικό και η σαρδέλα.

O ευνοϊκότερος καιρός που η συχνότητα των τσιμπιών θα είναι ικανοποιητική είναι ο βορειάς, ο βορειοανατολικός και ο νότιας μέχρι τα 5 μποφόρ.

Οι καλύτερες ώρες ψαρέματος είναι οι απογευματινές και οι βραδυνές από τις 18:00 μέχρι και τις 8:00 το πρωί.

ΠΑΧΗ – ΑΤΤΙΚΗΣ - 5Αυτά είχα να σας αναφέρω για αυτό τον αξιόλογο ψαρότοπο που πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους της δυτικής Αττικής. Αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτή η περίοδος δεν είναι και η πιο αποδοτική επομένως για να αξιολογήσεις ένα μέρος πρέπει να έχεις επιμονή και υπομονή .

Ραντεβού τον επόμενο μήνα με έναν καινούριο ψαρότοπον μέχρι τότε σας εύχομαι υγειά, καλά ψαρέματα ,γεμάτα διασκέδαση ,ψυχαγωγία και αν κάτσει και κανένα καλό ψαράκι έχει καλώς αλλιώς την επόμενη.

ΠΑΧΗ – ΑΤΤΙΚΗΣ - 3 ΠΑΧΗ – ΑΤΤΙΚΗΣ - 4