ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ. 

Μόλις 45 χιλιόμετρα  βορειοανατολικά  από την Αθηνά βρίσκετε η παραλία του Σχοινιά που κατεξοχήν φημίζεται για τις μουρμούρες  που κρατάει και ειδικότερα στο σημείο που καταλήγει το ποτάμι,στην θάλασσα .

Για να βρείτε ακριβώς το σημείο θα πάτε από μαραθώνος και θα στρίψετε δεξιά για το λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας που φεύγει το φερυ μποτ για τα Στύρα , στο επόμενο φανάρι έχει ταμπέλα δεξιά για Σχοινιά . Στα 3 χιλιόμετρα περίπου θα δείτε ένα ξύλινο καραβάκι στην δεξιά μεριά του δρόμου  που γράφει απάνω καφέ delmar .Θα στρίψετε  δεξιά μετά το καραβάκι  και θα σας βγάλει ακριβώς δίπλα στο ποτάμι που βρίσκεται και η καφετέρια. Όλη η παραλία  από την καφετέρια μέχρι και το ποτάμι είναι παρά πολύ καλό κομμάτι για να στήσετε τα εργαλεία σας.

sxinias potami 3

Εκτός από μουρμούρες  έχουμε βγάλει  τσιπούρες και πιο σπάνια βγαίνει και κανένα λαβράκι. Ο βυθός αποτελείτε από άμμο με  φυκιάδες και οι πιο αποτελεσματική ζώνη ψαρέματος  είναι σε απόσταση 100 μέτρων και πάνω.

Σε κοντινές αποστάσεις έχουμε βγάλει μουρμούρες ,αλλά τα καλά κομμάτια τα βγάζουμε στα βαθιά .

Οπότε η πιο κατάλληλη τεχνική ψαρέματος είναι το casting και το long-casting.

Οι αρματωσιές πρέπει να είναι διπλάγκιστρες συνδυάζοντας ένα μεγάλο αγκίστρι και ένα μικρό ,για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε μια αρματωσιά με το κάτω  αγκίστρι Νο 4 Aberdeen  δολώνοντας ένα μονοδόλι  και το πάνω αγκίστρι Νο 7 μουρμουράγκιστρο 1144 δολώνοντας αμερικανό η μαύρο σκουλήκι .

Με αυτόν το τρόπο εκτός από μουρμούρες έχουμε βγάλει και τσιπούρες ή και τα δύο μαζί αρκετές φορές .

Οι καλύτερες ώρες ψαρέματος είναι από τις 20:00 μέχρι της 11:00 και από της 4:00 μέχρι και το μεσημέρι.Ο πιο κατάλληλος καιρός για ψάρεμα  είναι  ο νότιας ,ο νοτιοανατολικός , και ο βορειάς .

Σε γενικές γραμμές είναι ένας πάρα  πολύ καλός μουρμουρότοπος που αξίζει τον κόπο να τον δοκιμάσετε .